Word Zone – April 2013

0
25

Jazz up your vocabulary with new words that you can use in your day-to-day conversation.

Humour has the power to change our mood and make us laugh, thereby easing the devastating effects of stress on the body. A touch of humour helps us survive hardships and brings us closer. Isn’t laughter really the best medicine?

Funny Sounding Words

Choose the option that is closest in meaning to the highlighted word and complete the sentence.

1. skulduggery (skuhl-duhg-uh-ree)
Nathan rightly suspected his colleague of ___ when the money in the office went
missing.
(a) infidelity (b) dishonesty (c) sincerity

2. bumbershoot (buhm-ber-shoot)
Inspite of the rain warning from the weather bureau, Rachael forgot to carry her ____ .
(a) munition  (b) satchel  (c) umbrella

3. wabbit (wæbit)  
Although Preity started the triathlon with enthusiasm, she was _____ by the end of the second event.
(a) invigorated (b) exhausted (c) vulnerable

4. priggish
It was indeed unfortunate to see how fame transformed Jill from a congenial person to a _____ brat.
(a) conceited  (b) humble (c) impartial

5. flummoxed (fluhm-uh-ks-ed)
At the party, the children were ____  by the magician’s tricks.
(a) bewildered  (b) enervated  (c) burdened

6. snickersnee (snik-er-snee)
Three men wearing red hooded sweaters and wielding a ____ broke into the store last night.
(a) gavel (b) knife (c) fedora

7. gobbledygook (gob-uhl-dee-gook)  
The delegates were shocked to hear the erudite politician speak ____ about the
controversial topic.
(a) gibberish (b) sense (c) logic

8. logorrhoea (log-uh-ree-uh)
Bill’s ____ not only masks his grief and loss but also discourages people from asking probing questions.
(a) torpor (b) audacity (c) talkativeness

9. donnybrook (don-ee-broo-k)
The revellers broke into a____ after they were denied entry in the pub.
(a) brawl  (b) dance (c) gambol

10. doozy (doo-zee)
Although the novel began on a banal note , the plot soon turned _____ .
(a) vexatious  (b) extraordinary  (c) trite

 

Answers:

1. B   2. C   3. B   4. A   5. A
6. B   7. A   8. C   9. A   10. B

 

Volume 2 Issue 10

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here