Word Zone – January 2013

0
51

Jazz up your vocabulary with new words that you can use in your day-to-day conversation.

A friendly banter is a sign that we are comfortable to say things to our friends without anyone’s feeling offensive. Isn’t it often that we call our friends funny yet sarcastic names, laugh at their idiosyncracies and make sly digs at them?

Choose the option that is closest in meaning to the highlighted word and complete the sentence.

1. fuddy-duddy (fuhd-ee-duhd-ee)
Gabrielle labelled her father a ___ when he raised his eyebrows in disapproval over her plunging neckline.
(a) conservative (b) progressive (c) meticulous

2. turncoat (turn-koht)
The commanding officer was accused of being a ____ and selling his country’s nuclear secrets.
(a) patriot (b) traitor (c) preacher

3. bigheaded (big-hed -hed)
The ___ attitude of the leader of the opposition party went against him in the general elections.
(a) conceited (b) humble (c) parsimonous

4. dingbat (ding-bat)
Sammy’s classmates nicknamed her ____ because of her delirious antics.
(a) crazy (b) sober (c) benevolent

5. wetblanket (wet-blang-kit)
The children requested the watchman to not be a ____ and let them play on the football ground.
(a) enthusiast (b) arbitrator (c) killjoy

6. airhead (air-hed)
Despite countless reminders from his teacher, Bob, an ____, forgot to submit his science project.
(a) mastermind (b) dolt (c) mendicant

7. clock watcher (klok-woch-er)
The new factory worker soon became a ____ as he no longer enjoyed his work.
(a) tyro (b) zealot (c) idler

8. windbag (wind-bag)
Lily’s aunt was such a ____ that people avoided interacting with her at social events.
(a) braggart (b) veteran (c) charmer

9. gold brick (gohld-brik)
After conducting many swindling schemes, Robin was termed a ____ by many of her clients.
(a) virtuoso (b) cheat (c) connoiseur

10. nitpicker (nit-pik-er)
The journalist silenced his ____ by winning the prestigious award that year.
(a) soothsayer (b) admirer (c) criticiser

Yes, You Do Look Fat In Those Jeans!

Answers:

1. A 2. B 3. A 4.A 5. C
6. B 7. C 8. A 9. B 10. C

 

 

Volume 2 Issue 7

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here