Word Zone – December 2012

0
41

Choose the option that is closest in meaning to the highlighted word and complete the sentence.

Jazz up your vocabulary with new words that you can use in your day-to-day conversation.

Christmas marks the birth of Jesus Christ. It is the time to be merry and spread love and cheer. The festive season symbolises love, tolerance and brotherhood.

1. circlet (sur-klit)
During Christmas, people adorn the front doors of their houses with a beautiful ____.
(a) wreath (b) cantata (c) hackbut

2. festooned (fe-stoon-ed)
The city of Pasadena hosts the Tournament of Roses, the annual parade of flower _____
floats.
(a) corroded (b) decorated (c) embroiled

3. wassail (wos-uhl)
The proud parents raised a ___ to wish their newly wed son a lifetime of happiness.
(a) treaty (b) pendent (c) toast

4. advent (ad-vent)
The ___ of the internet has strongly influenced our lives.
(a) departure (b) arrival (c) representation

5. magus (mey-guhs)
The villagers often sought the advice of the headman as he was thought to be a _____.
(a) sage (b) dunce (c) connoiseur

6. canzonets (kan-zuh-nets)
The children gathered around the school’s christmas tree and sang enchanting _____.
(a) traditions (b) carols (c) symbols

7. nativity(nuh-tiv-i-tee)
Several stained-glass windows in the church bear pictures representing the ____ of Jesus Christ.
(a) adolescence (b) childhood (c) birth

8. cherubic (chuh-roo-bik)
Paula’s ____ face sharply contrasted her churlish behaviour.
(a) angelic (b) demonic (c) mercurial)

9. epiphany(ih-pif-uh-nee)
After meditating for days, Lord Buddha experienced an _____ and attained enlightenment.
(a) secret (b) revelation (c) ignorance

10. nectarous(nek-ter-uhs)
The children picked some fresh and ____ strawberries as they explored the strawberry fields.
(a) acerbic (b) sweet (c) bitter

 

1. A 2. B 3. C 4. B 5. A
6. B 7. C 8. A 9. B 10. B

 

Volume 2 Issue 6

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here