Word Zone

0
37

How do you look at the New Year? As a fresh start? A new beginning? A time to resolve to go on a diet, study hard, give up some of your vices or reflect on the changes you want to make in your life? Or simply as a time to start the old habits once again?

Well, let’s start with a few basic words that you can use in your day-to-day conversation.

1. CELEBRATION (SEL-UH-BREY-SHUH N)
The students organised a week-long _______ to mark the centenary year of their school.
(a. fantasy b. jubilation c. facility)

2. INCEPTION (IN-SEP-SHUH N) BEGINNING
Since its very ______, the company’s aim has been to capture the international market.
(a. beginning b. culmination c. intervention)

3. TWILIGHT (TWAHY-LAHYT)
The campers lay on their mats at ______ waiting for the stars to light up the sky.
(a. daybreak b.noon c. sunset)

4. TOAST (TOHST)
The General raised a _____ in honour of his soldiers after they had vanquished the enemy forces.
(a. disgust b. calumny c. salutation)

5. STREAMERS (STREE-MERS)
The colourful _____ converged to a central point in the ceiling creating a canopy effect.
(a. ribbons b. switches c. batons)

6. RESOLUTION (REZ-UH-LOO-SHUH N)
Nancy worked very hard through the year as she had made a ________ to win the best student award.
(a. decision b. theory c. hypothesis)

7. MASQUERADE (MAS-KUH-REYD)
It was almost impossible for Jim to recognise his friends who were dressed in medieval attire for the _____ .
(a. tournament b. costume ball c. picnic)

8. ENTERTAINMENT (EN-TER-TEYN-MUH NT)
During the vacations, the parents planned a series of activities so that the children would not run out of _______.
(a. boredom b. enjoyment c. confusion)

9. SHINDIG (SHIN-DIG)
Jane was elated when her father permitted her to host a _____ on her 18th birthday.(a. conference b. workshop c. party)

10. TRADITION (TRUH-DISH-UHN)
It has been a ______ in our family to spend Christmas holidays at our ancestral home.
(a. custom b. season c. activity)

ANSWER
1. B 2. A 3. C 4. C 5. A
6. A 7. B 8. B 9. C 10. A

Volume 1 Issue 6

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here