Word Zone

0
47

Ever faced a time when you were tongue tied ’cause you didn’t know which word to use or felt like fl aunting a powerful vocabulary just to impress some friends or colleagues?

Well, let’s start with a few basic words that you can use in your day to day conversation.

1. EXACERBATE (IG-ZAS-ER-BEYT)
The president’s comments (a. expedited/ b. worsened/ c. deterred) the communal tension.

2. REPREHENSIBLE (REP-RI-HEN-SUB-BUH L)
On learning about her son’s (a. shameful/ b. shameless/ c. praiseworthy) behaviour, she punished him.

3. INCESSANT (IN-SES-UH NT)
The (a. irregular/ b. without stopping/ c. useless) rain paralysed most of the city’s commuting services.

4. DERIDE (DIH-RAHYD)
His colleagues (a. ridiculed/ a. blamed/ c. disproved) him for his old fashioned behaviour.

5. PRAGMATIC (PRAG-MAT-IK)
(a. Stubborn/ b. Practical/ c. Diligent) decisions lead to success.

6. INNATE (IH-NEYT)
Shyness is an (a. inborn/ b. irrelevant/ c. indiff erent) trait shared by many of us.

7. PRUDENT (PROOD-NT)
Postponing our holiday was a (a. foolish/ b. gullible/ c. wise) decision.

8. EPHEMERAL (IH-FEM-ER-UH-L)
Tom was aware that his mother’s bitter moods were (a. eternal/ b. transitory/ c. impulsive) and that soon she would be her usual cheerful self.

9. PRECLUDE (PRI-KLOOD)
Her stinging words (a. approved/ b. prevented/ c. accredited) any possible friendship between her and her friend.

10. INTREPID (IN-TREP-ID)
The (a. brave/ b. coward/ c. gallant) soldiers fought with the terrorists for over two hours.

ANSWER:
1.B 2. A 3. B 4. A 5. B
6.A 7. C 8. B 9. B 10. A

 

 Volume 1 Issue 2

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here