Word Zone

0
50

“You know you’re in love when you can’t fall asleep because reality is finally better than your dreams,” quotes Dr Seuss, a favourite author among children. Isn’t that really true! Smiling as you think of your loved one, longing when apart and feeling euphoric when together…

Well, let’s start with a few basic words that you can use in your day-to-day conversation.

1. INAMORATA (IN-AM-UH-RAH-TUH)
The sales of the newspaper soared when it exposed the scandalous affair of the renowned footballer and his _______.
(a. calumniator b. paramour c. nitpicker)

2. AMOROUS (AM-ER-UH S)
At the Christmas dinner with her family, Jane blushed each time her boyfriend Mike gave her a _______ glance.
(a. besotted b. glacial c. jaundiced)

3. AMORISTS (AM-ER-ISTS)
Also renowned for her intelligence and wit, the college beauty queen was perpetually surrounded by ________.
(a. detractors b. charlatans c. suitors)

4. QUIXOTIC (KWIK-SOT-IK)
John was unsuccessful in his ______ attempts to woo his girlfriend.
(a. commodious b. impractical c. efficacious)

5. VENERATE (VEN-UH-REYT)
To live in peace and harmony, it is imperative for people to _____ all faiths.
(a. revere b. purport c. bemean)

6. ALLURES (UH-LOO RS)
The majestic beauty of the Taj Mahal _____ millions of visitors each year.
(a. extenuates b. entices c. dissuades)

7. CONNUBIAL (KUH-NOO-BEE-UH L)
The septuagenarian couple organised a lavish party to celebrate fifty years of _____ bliss.
(a. scrupulous b. marital c. estranged)

8. INEFFABLE (IN-EF-UH-BUH L)
The crowd was in _______ joy when the favourite football team won the World Cup.
(a. inexpressible b. comprehensive c. insidious)

9. RAPTUROUS
Fans broke into an ______ applause after the lead guitarist played his piece at the rock concert .
(a. indignant b. audacious c. ecstatic)

10. REVERIE (REV-UH-REE)
With her elbows on the table and her palms cupping her face, Lisa slipped into a _____ about her crush during the physics lecture.
(a. consensus b. spectrum c. daydream)

ANSWER
1.B 2. A 3. C 4. B 5. A
6. B 7. B 8. A 9. C 10. C

Volume 1 Issue 8

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here