Word Zone

0
52

You know it’s coming near, when your heart fills with strange fear, Time to bid social networking farewell , lest you may not do well, Time to pay attention to the lectures and by heart the portion, For it’s drawing close to the final examination.

Well, let’s start with a few basic words that you can use in your day-to-day conversation.

1. TREPIDATION (TREP-I-DEY-SHUHN)-
The villagers were overcome with _____ as they experienced tremors of yet another earthquake.
(a.contentment b.anxiety c.dishonesty)

2. BEDLAM (BED-LUHM)-
When the multinational bank announced its bankruptcy, ______ broke loose throughout the country.
(a.pandemonium b.equanimity c.appreciation)

3. PEDAGOGUE (PED-UH-GOG)–
A relaxed and experienced ______, Jane concealed her nervousness in front of the new students.
(a.iconoclast b.teacher c. bigot)

4. ACADEMICIAN (AK-UH-DUH-MISH-UHN)-
Bob, a renowned ______, represented his college at the national science contest.
(a.boor b.dotard c.savant)

5. ASSIDUOUS (UH-SIJ-OO-UHS)–
The _____ accountant worked all night to finish his assignment.
(a.lax b.sedulous c.vociferous)

6. RECAPITULATE (REE-KUH-PICH-UH-LEYT) –
The teacher tried to _____ the main points of the lecture at the end of the class.
(a.summarize b.disseminate c.dupe)

7. ALACRITY (UH-LAK-RI-TEE)-
Impressed by Susan’s ______, the manager praised her at the team meeting.
(a.apathy b. nostalgia c.enthusiasm)

8. ENERVATED (EN-ER-VEYT-ED)-
Studying through the entire night ______ Sam and he fell asleep during the exam.
(a.invigorated b.propitiated c.exhausted)

9. DILATORY (DIL-UH-TAWR-EE)-
The murder case remained unsolved because the detectives had been _____ in their investigations.
(a.attentive b.procrastinating c.belligerent)

10. INTERMINABLE (IN-TUR-MUH-NUH-BUHL)-
The exam syllabus always seems ______ to those who open their books at the last minute.
(a.immeasurable b.finite c.unauthentic )

ANSWER
1.B 2. A 3. B 4. C 5. B
6. A 7. C 8. C 9. B 10. A

Volume 1 Issue 10

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here